Proble z Domeną

0

Chcę założyć stronę o adresie http://www.redge.org ale strona wg. serwisów hostingowych jest zajęta co jest bez sensu ponieważ gdy odwiedzam tą witrynę, otrzymuję komunikat o taki:
Ta witryna jest nieosiągalna Nie udało się znaleźć adresu IP serwera ze stroną www.redge.org
Uruchom Diagnostykę sieci systemu Windows.
DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Mam to zgłosić Hosting'owcom czy da się to obejść? Zakładam że Diagnoza MC na nic się nie zda.

2

Mozesz sobie kupic domene i nie stawiac tam HTTP/S. To ze nie ma strony nie znaczy ze domena jest bezpanska.

1

Jest kupiona. Jak wpiszesz adres na whois.com to dostaniesz info o właścicielu.
Może po prostu DNSy nie działają dla niej.

0

Bez HTTP/S mówisz?
Te serwisy obsługują takie rzeczy?

1
matej47 napisał(a):

Bez HTTP/S mówisz?
Te serwisy obsługują takie rzeczy?

Moze tam stac np serwer... czegokolwiek, np imap
Albo domena nie musi byc absolutnie skonfigurowana (tak chyba jest w tym przypadku bo ip nie znajduje)

1

Domena to tylko alias na IP. Jak nikt nie podpiął jej do serwera wystawiającego HTTP na porcie 80/443 to w przeglądarce nic nie zobaczysz wpisując sam adres. Możesz też w ogóle nie mieć serwera HTTP i używać domeny dla innych sposób komunikacji.

0

Ogólnie to dziękuję za te informację...
Stevensie, zainteresuję się tymi niestandardowymi metodami hostingu bo ciekawa sprawa, wiem np. że mógłbym postawić se tą stronę na torze bo z .onion mało kto korzysta ale nie bez powodu ;) ale...
dzięki mar-ek1 wiem że umowa założycielowi strony wygasa za parę miesięcy i wtedy ją wykupie :)
Jeszcze raz dziękuję.

2

Domena to nie hosting. Poczytaj o dns

0

No wiem

0
matej47 napisał(a):

zainteresuję się tymi niestandardowymi metodami hostingu bo ciekawa sprawa

Wiele osób utożsamia Internet z http/s ale to tylko jedna z wielu usług funkcjonujących w Internecie. Jak go wymyślano, to o https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Protoko%C5%82y_warstwy_aplikacjiategoria:Protoko%C5%82y_warstwy_aplikacji

0

Wziąłem to pod uwagę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1