Rozjeżdżanie strony

0

Jak zablokować rozjeżdzanie strony, gdy np. mam forum i ktos wpisze w nim jakis długi ciąg znaków bez spacji. ???

0

Przyklad rozdzielania wyrazow powyzej 3 liter:

<?php

function maxWordLen($str, $len) {
  return preg_replace("/([^\s]{".$len."})([^\s]+)/", "\\1 \\2", $str);
}

$str = 'o dupa ala krowa ul';

echo maxWordLen($str, 3); //wynik: o dup a ala kro wa ul 

?>
0

Coś mi ta funkcja nie działa, zwraca to samo co jej sie poda :/

0

A działa złe ukośniki wpisałeś :]. Tylko tyle że jak podam stringa np.

$str = 'laweczka w zielone kolory';

echo maxWordLen($str, 3);

// to wynik bedzie taki: 'law ort! w zie ort! kol ory'

0

W swojej ksiedze gosci zastosowalem cos takiego:

$message = preg_replace('/[^\s]{32}/i',"\\0-<br>\r\n",$message);

32 - to maksymalna dlugosc jednego wiersza, gdy nie wystepuje w nim spacja.

0

Dzięki, już mi działa. Mam jeszcze jedno pytanie, jak obciąć łańcuch. np. mam łańcuch o długości 50, a chce zeby był 20, i to bez znaczenia czy są spację czy nie..

0

podstawy: substr()

0

zdaje się że można użyć funkcji wordwrap() - trzecim paramentrem spacja

$comment = wordwrap($comment, 10, ' ', 1);

0

Ciecie stringu w taki sposob jak mowicie nie jest dobre bo <ort>zaluzmy </ort>ze przyjmiemy ze maxymalna dlugosc wyrazu w jezyku polski to 20 znakow, ale tekst nie musi zawierac tylko wyrazow moze zawierac link a te moga miec nawet 100 znakow wiec nalezalo by zrobic skrypt ktory analizowalby czy dany wyraz to link czy cos innego...

// ciecie [rotfl] [rotfl] - Q

0
jagi napisał(a)

przyjmiemy ze maxymalna dlugosc wyrazu w jezyku polski to 20 znakow, ale tekst nie musi zawierac tylko wyrazow moze zawierac link a te moga miec nawet 100 znakow

...ale tu chyba nie chodzi o dostosowanie się do polskich wyrazów tylko do takich które są tak długie że powodują rozjeżdżanie strony, więc jeśli jakiś link to powoduje to też trzeba go pociąć...

0

tylko ze jak potniesz link to nie bedzie dziala :)

0
jagi napisał(a)

tylko ze jak potniesz link to nie bedzie dziala :)
Jak to nie???
przykład
bardzo
długiego i pociętego
linka

0
jagi napisał(a)

tylko ze jak potniesz link to nie bedzie dziala :)

jak się sam adres potnie enterami to też działa:

<a href="http://
www.
google
.pl">www.google.pl
</a
>

a poza tym co jest wazniejsze ? jakis link od uzytkownika czy dobry wyglad strony ? :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1