[HTML] Jedna tabela a w niej dwie inne :P

Odpowiedz Nowy wątek
2006-01-27 19:59
0

Witam o co mi chodzi:

mam jedna tabele w ktorej musze umiescic dwie kolejne tabele czyli
jedna glowna a w niej jedna tabela co bedzie ciagle u gory i jedna tabela co bedzie ciagle na dole pomiedzynimi przerwa.

Jak takie cos wykonac bo mnie to chyba przerasta 8-|

kazda pomoc mile widziana.

user image


30.03.2011 :) na świat przyszły Ala i Natalka :*

Pozostało 580 znaków

2006-01-27 20:12
0

moze tak

Pierwsza tabela
przerwa
druga tabela tabela

po prostu zagniezdz to wszystko w tabelach, mozna na pewno latwiej ale ja nie wiem jak ;) <lol>


potrzebujesz pomocy[DELPHI] pisz:
GG:2940372
jak bede umial to pomoge !!
--------------------------------------------
Jak cos zrobilem zle napisz, ja lubie madra krytyke

Pozostało 580 znaków

2006-01-27 20:27
0

Spróbuj coś takiego:

<center><table width="100%" height="100%" border rules="none">
<tr><td align="middle" valign="top" height="100" NOWRAP>logo lub cos innego...</td></tr>
<tr><td align="middle" valign="bottom">NxGG RULEZ<br>www.nxgg.devtown.net</td></tr>
</table></center>

Zamiast tekstu możesz oczywiście powstawiać jakieś tabelki, itp. :D

Pozostało 580 znaków

2006-01-27 20:27
0

Nie no rewelka [green]

Patyk: na Ciebie zawsze mozna liczyc :D o to mi chodzilo ;) [browar]

"wymiatash" :P :d


30.03.2011 :) na świat przyszły Ala i Natalka :*

Pozostało 580 znaków

2006-01-27 21:04
0

Ja jestem dziwny, to wiem, ale się i tak zapytam - a po co komu tabelkę w tabelce robić?

Pozostało 580 znaków

2006-01-27 21:09
0
Ktos napisał(a)

Ja jestem dziwny, to wiem, ale się i tak zapytam - a po co komu tabelkę w tabelce robić?

A bo Ty jakiś dziwny jesteś.. [rotfl] Bo czasem łatwiej coś podzielić na przykład i dać inny styl.


<font color="red">Konto porzucone</span>

Dzięki wszystkim forumowiczom za lata wspólnych dyskusji; miłej zabawy w programowanie!
Sławomir 'Szczawik' Włodkowski

Pozostało 580 znaków

2006-01-27 21:57
0
Ktos napisał(a)

Ja jestem dziwny, to wiem, ale się i tak zapytam - a po co komu tabelkę w tabelce robić?

Jak masz jakis inny pomysl aby tabela mi sie nie rozwalala to ja chetnie zobacze :)

dokladnie mi chodzilo o to :) wiec jedyne jak na razie rozwiazanie co dzial to wlasnie dwie tabele w jednej ;/

http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=85312


30.03.2011 :) na świat przyszły Ala i Natalka :*

Pozostało 580 znaków

2006-01-27 22:11
0
Szczawik napisał(a)
Ktos napisał(a)

Ja jestem dziwny, to wiem, ale się i tak zapytam - a po co komu tabelkę w tabelce robić?

A bo Ty jakiś dziwny jesteś.. [rotfl] Bo czasem łatwiej coś podzielić na przykład i dać inny styl.

@Szczawik:
Śmiej się śmiej ;)
Do dzielenia i dawania innych stylów przecież służą div i span, czyż nie?

@mitring:
Przetestowałem to Twoje coś pod Fx i pod IE (7, bo innego nie mam) i nawet z tą zamianą "TUTAJ BŁĄD" na to, co podałeś, to nie mam problemów, nic się nie rozwala, wygląda tak samo.

Pozostało 580 znaków

2006-01-31 09:35
0

Ja używam divów do tego i style. Zrobiłbym tak:

<div style="position:absolute; width:100%; height:100px;">Naglowek</div>
<div style="position:absolute; width:100%; top:100px; left:0px; right:0px; bottom:100px;">Czesc glowna</div>
<div style="position:absolute; width:100%; height:100px; bottom:0px;">Stopka</div>

Oczywiscie te 100px mozesz zamienic na dowolną wysokość logo i stopki. Powinno działać dobrze. U mnie działa. Nawet IE potrafi obsłużyć rozmieszczanie divów za pomocą CSSa.
Inaczej:

<div style="position:relative; width:100%; height:100px;">Naglowek</div>
<div style="position:relative; width:100%;">Czesc glowna</div>
<div style="position:relative; width:100%; height:100px;">Stopka</div>

To w przypadku gdyby strona zajmowała więcej niż okno i potrzebne scrollowanie.

Pozostało 580 znaków

2006-01-31 16:51
0

Jak by co to możesz jeszcze rzucić okiem tutaj.


Pozostało 580 znaków

2006-01-31 17:41
0
piechnat napisał(a)

Jak by co to możesz jeszcze rzucić okiem tutaj.
Czegoś takiego szukałem: http://royy.net/~piechnat/download/layouts/layout3.html
Problem w tym jak to się zachowuje na IE jeśli zwężysz stronę - bloki przeskakują :/
Dlatego zostałem przy zawsze działających tabelkach.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0